1 Şubat 2012 Çarşamba

Orgia Daemonicum'un Peşinden Gidiyoruz

Bir türlü adını okuyamadığım Thou Art Lord albümü. Anlamını merak ettim ve araştırmak istedim. Orgia Portekiz, İspanya, İtalya taraflarının dillerinde "Seks partisi" demekmiş. Latince'de ise "Baküs'ün seks partileri" anlamını taşıyormuş. (İlk defa Google Translate bir işe yaradı.) Daemonicum ise sadece Latince'de Ruh anlamına geliyor. Türkçe dahil diğer dillerde bir anlamı yok. Daemonicum'daki "-icum" ekini sildiğimizde elimizde "Daemon" kalıyor ki bunun anlamını biliyoruz. (İngilizce bilmeyen varsa şeytan demek.) Daemonicum'u Google'da araştırmak biraz zor çünkü aradığınızda birkaç Satanist metal grubundan başka bir şey çıkmıyor.


Şimdi ise tek merak ettiğim şey "Baküs" olayı. Biraz araştırma ile kendisinin Bacchus olduğunu öğreniyoruz. Kendisi Dionysos'un Roma'daki karşılığımış. Aynı zamanda şunları buldum:

kendisine tapan kadınlar şarabın etkisiyle çırılçıplak, çılgıncasına dans ederek ayinler yaparlar. hatta bu ayinlerinden birinde karısı eurydice'yi ikinci kez kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşayan orpheus'a denk gelirler. yakışıklı ozan, onlara yüz vermeyip de ölü karısını düşünmeye devam edince de alkolün etkisiyle onu linç ederler. (Kaynak)
Ne olduğunu kestirdik. Yunan ve Roma mitolojisinde Şarap tanrısı olarak geçiyormuş. Birazda geyik biriymiş. Peki seks olayı nedir? Orgia nereden fırlama? Onunla ilgili şöyle bir sayfa buldum. Canım sıkılınca çevireceğim.

http://en.wikipedia.org/wiki/Orgia

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder