29 Ocak 2012 Pazar

Mantıdan Artanlar Nasıl Değerlendirilir?

Mantıyı severiz. Salçasının boku çıkmadığı sürece herkes yiyebilir. Fakat yemekten sonra kalan mantılar için aynı şeyi diyemeyiz. İğrenç olurlar. Ya yoğurt yoktur, ya mantı yoktur yada salça. Bu işe yaramaz yazımız bu parçaların ne işe yarayacağını anlatmaktadır.
Mantı kaldıysa
Onları oldukları gibi yiyebilirsiniz. Hatta bilgisayar başında atıştırmalık niyetine kürdan ile yiyebilirsiniz. Kesinlikle ısıtmaya çalışmayın. İğrenç oluyorlar kardeşim. Yemek bile istemezsiniz. Ha, ısıtmadan acı biber ekebilirsiniz zevkinize göre.
Yoğurt kaldıysa
Sarımsaklı yoğurt ile yapılacak şeyler çok azdır. Belki Ayran yapmayı düşünebilirsiniz.  Sabah kahvaltılarda yemek yada bimden döner alıp iskender yaparken kullanmakta işe yarayacaktır. Tabi en iyisi bir sonraki mantıya saklamaktır.
Salça kaldıysa
Ekmek arası yapılıp yenir. Atraksiyon olsun diyede yenilebilir tabiki. Başka bir yemeğin yanına sos yada çiğ köfte sosu yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder